zondag 15 november 2015

Volger.... of toch niet?

Hoi allemaal,

Even mijn hart luchten hoor... ik weet er zijn ergere dingen op de wereld maar toch wil ik het even kwijt ;-) 

Ik heb al een paar keer gehad dat mensen aangeven mij te gaan volgen op mijn blog. Ze doen een lief en leuk berichtje en schrijven dat ik zulke mooie kaarten maak dat ze me willen gaan volgen.. Helemaal leuk! Ik ben nieuwsgierig dus ik ga natuurlijk ook kijken wie mijn nieuwe volger is en natuurlijk wil ik haar ook volgen en laat een lief berichtje achter (altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen in blogland). Nu is mij al een paar keer opgevallen dat daarna diegene mij dus weer ontvolgt... Nu net gebeurde mij dit weer en ik ben gaan kijken bij haar en ze heeft inmiddels al meer dan 1000 volgers. Ja, zo kan ik het ook. Nou meiden ik heb liever ECHTE volgers en of ik nu 10, 100 of 1000 volgers heb dat is me om het even. Degene die ik volg WIL ik ook echt volgen en dat doe ik niet om daar zelf beter van te worden. En mij maakt het ook niet uit als mensen die ik wil volgen dit niet terug gaan doen, daar is iedereen vrij in. Maar dit vind ik echt laag, mensen gaan volgen in de hoop dat ze je terug gaan volgen en er dan "vandoor" gaan.

Zo, dat ben ik kwijt ;-) 

Liefs,
Diana
xxx

8 opmerkingen:

 1. Hoi Diana,
  heb je gekeken hoeveel reacties diegene krijgt op haar creaties en of ze zelf ook reacties achterlaat bij anderen? Het zegt helemaal niets, het aantal volgers. Dat heb ik wel in de gaten. Ik heb er veel en er zijn zo rond de 40 die gemiddeld een reactie achterlaten. Daar ben ik blij mee omdat ik zelf ook altijd de moeite neem bij anderen te kijken en zo mogelijk ene reactie achter te laten. Van de ruim 280 volgers weet ik nu dus wie mij trouw volgt. Maar laatst kreeg ik een berichtje van iemand die vaak op mijn blog keek, maar nog geen volger was in die zin dat ze zichzelf had aangemeld. Ze had ook nog niet eerder een reactie achtergelaten. Toch kon ik uit har reactie opmaken dat ze al vaak gekeken had.
  Wat jij schrijft is ook precies de reden waarom ik candy's alleen voor vast volgers doe. Maar wel ontzettend flauw om je te ontvolgen! Wat is daar voor lol aan?
  Ik volg je omdat je supermooie kaarten maakt! Zeker weten!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het aantal volgers zegt echt niks Diana, net als GerJanne al schrijft is het altijd hetzelfde kleine groepje dat bij elkaar reageert en heel af en toe komt daar een heel gezellig iemand bij. FB vind ik vreselijk, doe mij maar een welgemeend berichtje op het blog zodat je ook het idee hebt dat er echt naar je creatie is gekeken. Zelf kan ik niet meer dan 300 personen volgen, geen idee hoe dat komt maar als ik dat getal bereik zegt Blogger "het kan niet meer" dus ik ruim ook wel eens iets op en dan voornamelijk blogs en challenges die er mee gestopt zijn en dat zijn er de laatste tijd behoorlijk wat. Normaliter gaat het zoals jij beschrijft: je gaat elkaar over en weer volgen maar ik merk nu ook dat sommigen daar helemaal niet aan mee doen.........ik vind het echt 2-richtingen verkeer en als ik niets van iemand hoor dan kap ik er zelf ook mee........hoe leuk het ook is, bloggen vreet tijd en het moet wel leuk blijven allemaal!
  Wat ik echt heeeeeeeeeeel leuk vind is jouw schitterende kaart hier onder en daar doen we het toch voor, genieten van al het moois bij elkaar!!

  xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ben je al een beetje opgelucht Diana??
  Ik begrijp het helemaal van je bedoelt en ik schaar me dan ook bij de reacties van GerJanne en Irene.
  Het is fijn om welgemeende reacties te krijgen en ik probeer ook met regelmaat bij mijn actieve volgers een reactie achter te laten.
  Ik zou eerlijk gezegd niet eens weten hoe ik volgers moet verwijderen...
  Met mijn verjaardag had ik een candy en ik merk dat er dan mensen zich aanmelden, alleen voor de candy...
  De tip van GerJanne mbt de candy, ga ik volgende keer ook gebruiken.
  Nou meid, ik vind het gezellig om hier op je blogje te genieten van je mooie kaartjes hoor!

  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Trouwe volger ben ik ik Diana......en ik geef je helemaal gelijk.
  Liefs Bianca.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt groot gelijk Diana, en ook ik merk dit. Degene die je echte volger zijn, blijven ook steeds bij je terug komen. Ook ik volg mensen die bij mij niet zo vaak komen kijken. Maar ik heb wel een vaste groep die dat steevast wel doen, en dat vind ik heel fijn. Toen ik vorig jaar met mijn 100ste volger een candy weggaf, reageerden ook mensen die in hun opmerking schreven dat ze al heel lang volger waren, maar waarvan ik nooit een reactie had ontvangen, behalve dan die eerste keer. Ik blijf gewoon mijn groep mensen volgen, probeer dat elke dag te doen, maar in het weekend en de vakanties schiet het er wel eens bij in.
  Gewoon lekker je eigen groepje blijven volgen, en verder jezelf er niet te veel aan storen.
  xx Wilma.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geniet van je prachtige kaarten en ik laat niet altijd een berichtje achter dat doe ik net als Irene bij de gene die dat ook bij mij doen. Gewoon lekker door gaan met kaarten plaatsen zodat wij nog heerlijk mee kunnen genieten van je prachtige creaties.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad het gebeurt, maar blijf genieten van de personen die wel serieus bezig zijn.
  Ik sluit mij ook helemaal aan bij Gerjanne en Irene en Janneke. Ik kan niet altijd reageren en kijken op je blog vanwege mijn beperkte internetdownloads. Maar ik volg je, Hoor? Ik kijk meestal via mijn leeslijst die ik ongeveer 2 keer per dag opnieuw kan laden en op deze manier kan kijken. En ik doe mijn best om aan het eind van onze maand als ik internetdownloads nog heb, bij iedereen langs te gaan. soms kan dat al niet meer.
  soms reageer ik extra tussendoor maar dat is heel verschillend bij wie ik kom. De ene keer bij die en de andere keer bij die......En DT klusjes gaan wel door. Ik moet telkens schipperen. En als anderen daar geen begrip voor hebben kan ik er niets aan doen. tja. het zij zo als zij mj niet meer willen volgen. Ik denk altijd zo, Ik volg ze omdat ik hun werken mooi vindt om naar te kijken en ze zijn ook helemaal niet verplicht om volger van mij te worden.
  Net wat jij ook zegt, je doet het niet om zelf beter van te worden.
  Ik wens je veel plezier.
  groetjes Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet je ook gelijk geven. Ik had dat pas ook, dan komt er weer een volger bij en een dag of twee daarna, zie je dat er weer een volger weg is.
  Ik heb niet dat ik elke keer trouw een berichtje achterlaat, omdat het er soms niet van komt. Maar zo af en toe probeer ik wel een berichtje bij mijn trouwe volgers achter te laten. Ik kijk altijd wel naar de kaarten, ik zie ze wel voorbij komen. Maar heb helaas niet altijd de tijd om op elke kaart te reageren. Ik hoop dat je dit niet erg vind!?

  Groetjes, Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...